АРХИВ (Все выпуски) /     Содержание выпуска (2022, Issue 29)Ukrainian Russian English



Библиографическое описание для цитирования:
Затока Л. П. Консерваційні заходи для збереження особливо цінних документів Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського: обстеження, дослідження, впровадження / Л. П. Затока, Я. І. Савчук // Рукописна та книжкова спадщина України. - 2022. - Вип. 29. - С. 401-422. doi: https://doi.org/10.15407/rksu.29.401


Библиография:

  1. Затока Л. П. Забезпечення довговічності особливо цінних документів Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського: поєднання різних технологічних підходів // Рукописна та книжкова спадщина України. 2022. Вип. 28. С. 437–455. doi: https://doi.org/10.15407/rksu.28.437
  2. Затока Л. П., Куява Л. М., Крікова Т. В., Лобузіна К. В., Муха Л. В., Остапенко А. А., Савчук Я. І. Превентивні методи збереження документів наукових бібліотек у несприятливих екологічних умовах: монографія / відп. ред. Л. В. Муха / НАН України, НБУВ. Київ, 2020. 124 с.
  3. Суббота А. Г., Новикова Г. М. Роль биологического мониторинга в обеспечении оптимальных условий хранения библиотечных фондов // Проблеми збереження, консервації, реставрації та експертизи музейних пам’яток: матеріали та тези II Міжнар. наук. конф. (Київ, 26–29 трав.1999 р.). Київ, 1999. С. 182–183.
  4. Сохранение библиотечных и архивных материалов : руководство. С.-Петербург: Европ. дом, 1998. 257 с.
  5. Затока Л. П., Сорокіна Л. А. Технології та матеріали наукової реставрації сьогодення // Рукописна та книжкова спадщина України. 2010. Вип. 14.С. 377–389.
  6. ДСТУ ГОСТ 7.50:2006. Система стандартів з інформації, бібліотечної та видавничої справи. Консервація документів. Загальні вимоги (ГОСТ 7.50-2002, IDT). Чинний з 01.07.2007.
  7. Затока Л. Ефективність використання сучасних матеріалів для відновлення раритетних документів у ЦКР НБУВ // Наукові праці Національної бібліотеки України ім. В. І. Вернадського. 2013. Вип. 37. С. 296–305.
  8. Papir und Kartone fur Restaurirung und Konservierung / Firmenmitteilungder JAPIKO DRISSLER FEINPAPIERGROSSHANDEL GmbH and CO.KG DIETZENBACH. Frankfurt, 1995. 9 S.
  9. Чуєнко А. І., Письменна Ю. Б., Савчук Я. І., Затока Л. П., Куява Л. М.,Латіна Н. О. Мікроскопічні гриби у повітрі бібліотек наукових установ м. Києва // Mikrobiol. Z. 2020; 82(4):63-70. doi: https://doi.org/10.15407/microbiolj82.04.063
  10. Domsch K. A., Gams W., Anderson T.-H. Compendium of soil fungi. IHW-Verlag, 2007. 672 p.
  11. Klich M. A. Health effects of Aspergillus in food and air // Toxicology in Industrial Health. 2009. 25. No. 9–10. Рp. 657–667. doi: https://doi.org/10.1177/0748233709348271
  12. Cole R. J., Schweikert M. A. Handbook of secondary fungal metabolites. London–New York–Oxford–Paris: Academic Press, 2003. 1005 p.
  13. Abbas H. K., Yoshizawa T., Shier W.T. Cytotoxicity and phytotoxicity of trichothecene mycotoxins produced by Fusarium spp. // Toxicon. 2013. 74. Pp. 69–75. doi: https://doi.org/10.1016/j.toxicon.2013.07.026
  14. Hedayati M. T., Pasqualotto A. C., Warn P. A., Bowyer P., Denning D. W.Aspergillus flavus: human pathogen, allergen and mycotoxin producer // Microbiology. 2007. 153. Рp. 1677–1692. doi: https://doi.org/10.1099/mic.0.2007/007641-0
  15. Coppock R. W., Jacobsen B. J., Coppock R.W. // Mycotoxins in animal and human patients / Toxicology of Industrial Health. 2009. 25. No. 9–10. Рp. 637– 655. doi: https://doi.org/10.1177/0748233709348263